Szkolenia w dobie epidemi SARS-CoV-2

Zasady przeprowadzania szkoleń

obowiązujące w okresie epidemii wirusa SARS-CoV-2

 

Niezależnie od warunków przewidzianych w Regulaminie Szkoleń organizowanych przez Grzegorza Pałkowskiego prowadzącego działalność gospodarczą pod firmą Elektro Med Grzegorz Pałkowski z siedzibą w Niepołomicach przy ulicy Zabierzowskiej 11, poczta 32-005 Niepołomice, dalej Organizator, w związku z obecnie panującą sytuacją epidemii wirusa SARS-CoV-2 i koniecznością podejmowania działań zapobiegawczych w celu ograniczenia rozprzestrzeniania się choroby zakaźnej COVID-19, Organizator wprowadza następujące, dodatkowe zasady obowiązujące podczas szkoleń stacjonarnych:

  1. Liczba osób uczestniczących w szkoleniu zostaje ograniczona do 6, co pozwala na zachowanie podczas szkolenia bezpiecznego dystansu społecznego oraz zalecanego przez inspekcje sanitarne set-up’u.
  2. Bezpośredni kontakt z personelem Organizatora jest ograniczony do spraw, które są przedmiotem świadczonych usług, a podczas kontaktu strony zobowiązane są do stosowania środków ochrony indywidualnej umożliwiającej w szczególności zasłonięcie ust i nosa.
  3. Organizator zapewnia na terenie budynku szkoleniowego zwiększoną ilość środków higienicznych, w szczególności dozowników z płynami do dezynfekcji umieszczonych przy wejściach na teren spotkania, w obszarze recepcji, w salach szkoleniowych, przy wejściu/wyjściu z toalet.
  4. W dniach szkoleniowych zwiększona zostaje częstotliwość serwisu sprzątającego, odpowiedzialnego w obrębie budynku szkoleniowego za sprzątanie i odkażanie, w szczególności powierzchni kontaktowych takich jak klamki, drzwi i toalety.
  5. Obiekt, w którym przeprowadzane będzie szkolenie wyposażony jest w nowoczesne systemy wentylacyjne zapewniające regularną wymianę powietrza w salach szkoleniowych.
  6. Organizator przewiduje w trakcie szkolenia co najmniej jedną przerwę techniczną na potrzeby dezynfekcji powierzchni i wentylacji poszczególnych pomieszczeń szkoleniowych.
  7. W ramach zapewnianego przez Organizatora cateringu posiłki będą serwowane w jednorazowych, zamkniętych opakowaniach, a zestaw obejmować będzie także zapakowane w folie jednorazowe sztućce oraz serwetki.
  8. Przed wejściem na teren budynku szkoleniowego Uczestnicy pojedynczo udają się do wyznaczonego punktu, gdzie nastąpi pomiar temperatury oraz ocena ryzyka zakażenia wirusem SARS-CoV-2 w oparciu o wypełnioną przez Uczestnika ankietę.
  9. Uczestnik zobowiązany jest do stosowania zapewnionych przez Organizatora środków ochrony indywidualnej w postaci przyłbicy, maseczki, rękawiczek jednorazowych, fartuchów flizelinowych.
  10. Personel Organizatora monitoruje bieżące zalecenia odpowiednich służb i organów oraz stosuje w trakcie szkoleń odpowiednie wytyczne, które umożliwią zapewnienie jak największego bezpieczeństwa wszystkich osób uczestniczących w wydarzeniu.
  11. Organizator zaleca do rezygnacji z uczestnictwa w szkoleniu, jeżeli Uczestnik stwierdzi występowanie u siebie jakichkolwiek objawów przeziębienia lub grypy, bądź objęcia Uczestnika kwarantanną lub izolacją, bądź jeżeli w ciągu 14 dni poprzedzających datę szkolenia Uczestnik miał kontakt z osobą podejrzaną o zakażenie, zakażoną lub chorą na COVID-19. W takim przypadku Organizator przewiduje zwrot uiszczonej opłaty w pełnej wysokości.
  12. Organizator zachęca, by osoby z grup wysokiego ryzyka (w wieku powyżej 70 r. ż. lub cierpiące na choroby przewlekłe) wstrzymały się w korzystaniu z oferty szkoleniowej do czasu ustania stanu epidemii.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dowiedz się wiecej Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika) m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Pozostawiając w ustawieniach przeglądarki włączoną obsługę plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Akceptuję